BEHANDLING AF

Slidte tænder

I dag har danskerne tænderne i langt længere tid end bare for 100 år siden. Denne udvikling skyldes i høj grad daglig pleje og ikke mindst viden, vi har om mundhygiejne og behandling af bakterier.

Dog er der mange, som i løbet af livet slider på tænderne, så de bliver korte. Der kan være mange årsager hertil heriblandt:

  • Skæren af tænder
  • Spisevaner 
  • Almensygdom

Tandskæren kan forårsage spændingshovedpine og smerter i tyggemuskler og kæbeled, grundet det svære slid på tænderne og muskulaturen. Derudover kan de slidte tænder blive kuldefølsomme og forårsage skade på tandnerven.

 

Behandling af slid på tænderne

Det er vigtigt at finde frem til årsagen til tandsliddet, så tilstanden kan behandles korrekt. Ofte kan problemet klares med minimal behandling i form af en bideskinne, men det kan indimellem være nødvendigt at genopbygge tænderne, så de får deres oprindelige facon. Herved er det muligt at sikre, at du kan tygge ordentligt igen. Genopbygningen vil ofte være plastfyldninger, og behandling med porcelænsfacader vil være nødvendigt i mere omfattende tilfælde.

Et meget slidt tandsæt kan være meget udfordrende at genopbygge, så det er vigtigt at tandlægen holder godt øje med tænderne løbende, for at se om der er tegn til slidskader. Hos Aalestrup har alle tandlæger gennemgået omfattende kurser i, hvordan man bedst muligt genopbygger slidte tænder.

Du er meget velkommen til at kontakte os på telefon 61 10 21 21 eller skriv til info@aalestruptandklinik.dk, hvis du gerne vil vide mere. Mød vores team af tandlæger og tandplejere her.

Åbningstider

Mandag
08:00 - 17:00
Tirsdag
08:00 - 16:00
Onsdag
09:00 - 14:00
Torsdag
08:00 - 16:00
Fredag
08:00 - 14:00

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 08:00
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram