TILPASSET DIG

Proteser

En tandprotese kan erstatte en eller flere manglende tænder. Det kan have stor betydning for livskvaliteten og lysten til at smile. Det er vigtigt du ikke lader dine tænder forhindre dig i at nyde livet. Der findes nemlig flere forskellige typer proteser til tænderne, som kan erstatte hullet, der vil være uden. Tandprotesen er aftagelig og kan være et billigere alternativ til en fastsiddende bro eller implantat.

 

Delprotese

Hvis det kun er dele af tandsættet som erstattes, kaldes det for en delprotese. Denne består af et støbt metalstel og akryltænder, som får samme farve som de resterede tænder. Akryltænderne sættes fast på lyserødt akryl, så det ligner tandkød. Med små metalbøjler gør at protesen sidder godt fast på de resterende tænder. I enkelte tilfælde kan tandlægen lave en hurtigere og billigere delprotese ved at undlade metalstellet.

En delprotese/unitor kan være en ganske udmærket løsning til erstatning af mistede tænder. Som patient er det dog vigtigt at vide, at man ofte kan erstatte manglende tænder med fastsiddende tandbroer eller implantater.

 

Helprotese

Hvis man har mistet alle sine tænder eller er de resterende tænder er i så dårlig en forfatning, at de ikke kan besvares, er der mulighed for at erstatte de manglende tænder med en helprotese, tidligere kaldt gebis. En helprotese består af naturligt udseende tænder, der sidder fast i tandkødsfarvet akryl. Tænder og akryl udformes og placeres, så det ser så naturligt ud som muligt og passer til den enkeltes ansigtsprofil. Man kan desuden efterligne de gamle tænder og stille protesetænderne op med små skævheder, misfarvninger og evt. guldkroner, hvilket vil gøre det svært for andre at se, at det ikke er egne tænder.

 

Fastsiddende tandprotese

I nogle tilfælde vil patienter føle sig generet af en helprotese, dette også selvom det er en veludført og velfungerende protese. Her er det muligt at lave en implantatunderstøttet helprotese, hvor proteserne fæstnes til kæben via tryklåse og sidder stabilt fast. Mange foretrækker denne proteseløsning, men den er lidt dyrere.

--------------

Selv om man har helproteser eller delproteser, er det stadig vigtigt at få tjekket sin mund og slimhinder regelmæssigt ved tandlægen. Desuden slides proteserne, og det kan derfor blive nødvendigt at ændre på dem med tiden.

Tandlægerne i Aalestrup laver rigtig mange proteser, og vi har stor erfaring i dette. Vi har ofte lavet proteser, hvor andre har vurderet, at dette ikke var muligt.

Når du kender til de forskellige typer proteser og hvad dine muligheder er – er det nemmere for dig at vælge den protese, som netop passer til dig. Kontakt os på telefon 61 10 21 21 eller skriv til info@aalestruptandklinik.dk og hør mere om dine muligheder for tandproteser.

Mød vores dygtige medarbejdere her.

Åbningstider

Mandag
08:00 - 17:00
Tirsdag
08:00 - 16:00
Onsdag
09:00 - 14:00
Torsdag
08:00 - 16:00
Fredag
08:00 - 14:00

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 08:00
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram