FÅ TAGET GODE

Røntgenbilleder

Ved en røntgenundersøgelse dannes et billede af tænder og knogle, og tandlægen kan derfor på et røntgenbillede i nogen grad se ind i tænderne og knoglen. Et røntgenbillede er et af tandlægens vigtigste diagnostiske redskaber og kan afgøre, om der er sygdom i tænderne eller det omgivende væv, der ikke kan ses i munden. Vi tager kun røntgenbilleder, når det er strengt nødvendigt.

På klinikken benytter vi den mest moderne digitale teknik, så strålingen ved et røntgenbillede er mindst mulig. De mængder stråling, man får i forbindelse med undersøgelse af tænder og kæber hos tandlægen, anses for så små, at en skadelig effekt ikke kan registreres. Af samme grund siger Sundhedsstyrelsen, at patienter hos tandlægen ikke længere skal beskyttes med blyforklæde. Dette gælder også børn og gravide.

 

Hvornår tager vi røntgenbilleder?

Efter et tandeftersyn beslutter tandlægen, om det er nødvendigt med et røntgenbillede for at afgøre, om der er sygdom i munden. Det er ikke i forbindelse med hvert tandeftersyn, at et røntgenbillede er nødvendigt. Typisk vil det hvert andet år være påkrævet at tage et billede for at være helt sikker på, at der ikke er opstået behandlingskrævende tilstande i munden. Et røntgenbillede er også altid nødvendigt i forbindelse med en tandudtrækning eller for eksempel en rodbehandling.

 

Få taget tydelige billeder af dine tænder

Tandlægerne i Aalestrup har et stort panorama-apparat, hvor vi kan fremstille et større billede af alle tænderne, kæberne og kæbeled på én gang. Dette billede giver et godt overblik over tænderne og knogler, samt vigtige strukturer i kæberne - her kæbeled, kæbehuler og placering af nervekanaler. De store røntgenapparater står i et særligt rum, og filmen er udenfor munden under undersøgelsen. Selve optagelsen af billedet er derfor ikke forbundet med ubehag.

Kontakt os her og hør mere om vores mulige undersøgelser af dine tænder.

Åbningstider

Mandag
08:00 - 17:00
Tirsdag
08:00 - 16:00
Onsdag
09:00 - 14:00
Torsdag
08:00 - 16:00
Fredag
08:00 - 14:00

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 08:00
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram