FÅ VIDEN OM 

Visdomstænder

Visdomstænder er det bageste sæt af store kindtænder og man får visdomstænderne sent i teenageårene eller tidligt i tyverne. Nogle af visdomstænderne kommer frem og andre bliver nede i kæben. Visdomstænderne kan forårsage flere typer problemstillinger og det kan være god ide jævnligt at få kontrolleret visdomstænderne hos tandlægen.

Nogle visdomstænder kræver desværre at de fjernes, hvis der ikke er ordentlig plads til dem og de skaber gener. Det kan have store konsekvenser for nabotænderne i form af huller og paradentose.

 

Har du problemer med dine visdomstænder?

Der kan opstå betændelse i det omkringliggende tandkød ved en delvist frembrudt visdomstand. Symptomerne er:

  • Smerte
  • Rødme
  • Hævelse
  • Problemer med at åbne munden helt

Det kan godt være nødvendigt at fjerne tanden, hvis det ikke hjælper at behandle betændelsen, hvilket i mange tilfælde ikke er tilstrækkeligt.

 

Når visdomstænder skal fjernes

Er visdomstanden brudt fuldt ud, kan den ofte trækkes ud som andre tænder. Er tanden kun delvist eller slet ikke frembrudt, er det nødvendigt at operere den ud.

Vi har stor erfaring og rutine i fjernelse af visdomstænder og modtager henvisninger for denne type behandling fra vores tandlægekolleger. Vi kan nænsomt fjerne selv de mest besværlige visdomstænder, og vi fjerner mere end 400 visdomstænder om året.

Vi har specielt røntgenudstyr, som på forhånd kan afsløre, hvor tanden sidder i forhold til nervebaner og kæbehuler. Fjernelse af visdomstænder på klinikken foretages hovedsageligt af tandlæge, ph.d., Kristian Andersen, der har undervist i dette på Aarhus Tandlægeskolen og arbejdet på Aarhus Universitetshospital i en årrække.

Selve behandlingen tager 30 minutter, og man vil efterfølgende få en grundig vejledning i forholdsregler efter fjernelse af tanden. Endvidere får man som patient udleveret et telefonnummer, så man kan komme i kontakt med tandlæge, ph.d., Kristian Andersen døgnet rundt, hvis der skulle være gener.

Mød vores tandlæger og tandplejere her.

Åbningstider

Mandag
08:00 - 17:00
Tirsdag
08:00 - 16:00
Onsdag
09:00 - 14:00
Torsdag
08:00 - 16:00
Fredag
08:00 - 14:00

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 08:00
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram